Ideeëncompetitie

Door de economische crisis komen bouwlocaties later of soms helemaal niet tot hun definitieve invulling. In het hele land worstelen gemeentes met de vraag hoe zij een tijdelijke invulling kunnen geven aan bouwrijpe locaties. Er is grote behoefte aan uitvoerbare ideeën/initiatieven én aan partijen die een tijdelijke invulling kunnen realiseren/exploiteren.

Dat geldt ook voor De Blaricummermeent, een nieuwbouwlocatie aan het Gooimeer  in Blaricum. Een deel van deze nieuwe wijk is al gereed of in ontwikkeling. Zo’n 40 ha zal een flink aantal jaren op haar toekomstige beoogde bestemming moeten wachten. Dat “wachtend land” kan tijdelijk anders worden ingezet.

Het juryrapport is als download te vinden onder tabblad "Informatie" of "Winnaars".

Uit het juryrapport:

'De jury constateert dat bij het sluiten van de inzendingen op 30 november 2013 het respectabele aantal van 43 inzendingen werd geregistreerd. Onder het breed geschakeerde deelnemersveld bevinden zich studenten van verschillende faculteiten, diverse bedrijven en burgers uit het hele land en uit Blaricum. Het totale aantal overtreft onze verwachtingen. Uit de inzendingen spreekt betrokkenheid en een vermogen om buiten de gebaande paden te treden. Met de diversiteit en kwaliteit van de inzendingen krijgt de inhoudelijke doelstelling van de competitie zijn beslag, want de ideeën zijn ambitieus met een realistische grondslag.'

Winnaars en prijsuitreiking

Op 6 februari werden, tijdens een feestelijke bijeenkomst in ’t Meenthuis in De Blaricummermeent, de winnaars bekend gemaakt van de succesvolle ideeëncompetitie Wachtend Land. De winnaars zijn te vinden onder het tabblad "Winnaars".

Het juryrapport is gepubliceerd en te downloaden vanaf tabblad "Informatie" of "Winnaars".

De gemeente Blaricum maakt werk van het Wachtend Land en is in overleg met een aantal winnaars over de realisatie van hun voorstel.  

Inloggen

Ben je deelnemer aan de competitie? Log dan hier in voor het besloten deel van de site.